Вечните ловни полета

Вечните ловни полета

Автор: 
Издател:

10.00 лв.
спестявате - 0%
10.00 лв.

Изпрати запитване
 • 3.00общ рейтинг: 3.00( 24 )
много слабаслабадобрамного добрастрахотна

Наличност : НЕ
Брой на страници : 246
Размери : 23.5x17 mm
Номер : 1700054644 SKU : 119405
ISBN : 9540722438

Описание

Като чуя думичката "лов" - и трепвам. Така е, откакто се помня. А при фразата "ловна тематика" инстиктивно наострям уши - така е вече няколко десетилетия. Много пъти съм си давал сметка, че ако извадя от книгите си онези разкази, които са посветени на лова, природата и дивите животни, от писателя в мен ще остане бледо копие.
През тези десетилетия, за които става дума, най-голямата ми гордост е била от факта, че много широк кръг читатели, познавачи, критика и дори враговете ми са ме нареждали в класическия списък: Елин Пелин, Йордан Йовков, Емилиян Станев, Ивайло Петров и Йордан Радичков. Честно казано, не съм и мечтал за повече.
Но ето, че времето си тече, то помита всичко живо. Един по един изпратихме Емилиян Станев, Йордан Радичков, Анастас Стоянов и напоследък Ивайло Петров - последният от моята ловна дружинка, създадена през 1968 година.
- Осатана сам, бай Доне - въздъхна един от нашите стари авери, докато бяхме на гробищата.
Да, така е. Имената на изброените велики мъже стоят на приклада на пушката ми - някога си подарявахме пушки по случай петдесетгодишнината на всеки от нас и по прикладите се изписваха имената на другите.
Да казвам ли колко е тъжно, когато останеш сам? И как се оглеждам към тези след мен? Искам да открия следващия. Разбира се, че светът не свършва с никого от нас и няма начин да не дойдат други, които ще продължат делото, каквото и да е то. Нека да са по-добри от нас - сърдечно ги благославям. Защото така трябва да върви светът.
Едно от момчетата, които ми държат вниманието отдавна, е Любо Николов. С удоволствие следя репортажите и интервютата му в периодичния печат - откакто е започнал "да оре в нашата нива". С истинска радост посрещнах книгата му "Етюди с въдица и пушка". Ето го! - казах си, като я изчетох на един дъх.
И не се излъгах - сега в ръцете ми е ръкописът му "Вечните ловни полета". Още по-добре написани страници. Още по-шарени личности и случки. Пак на един дъх - и когато го довърших, както бях сам в стаята, казах на глас:
- Браво, Любо!
А сега се повтарям и писмено за верните читатели на ловни истории, които знаят, че никога не бих ги подвел.
Дончо Цончев
ISBN 9540722438
Език български
Година на издаване 2006
Корици меки
Страници 246
Тегло 503
Размер 23.5x17

Същия Издател

  Попълнете текста от картинката

  Моля попълвайте мнения само за конкретния продукт.

  Следните мнения ще бъдат изтривани:

  Когато мнението не се придържа към добрия тон.

  Когато съдържа обидни или нецензурни думи.

  Ако имате въпрос моля пишете на info@pimodo.com