Вместо книга

Вместо книга

Автор: 
Издател:

15.00 лв.
спестявате - 0%
15.00 лв.

  • 3.00общ рейтинг: 3.00( 22 )
много слабаслабадобрамного добрастрахотна

Наличност : НЕ
Брой на страници : 144
Размери : 18.5x18.5 mm
Номер : 1700054373 SKU : 1020867
ISBN : 9789542917151

Описание

Вместо предговор
Много железни теории си изградих през годините, и с непоклатими аргументи ги защитавах. Най-голямата глупост е да се ожениш млад, твърдях. Я се огледай наоколо да видиш примерите... Сигурен провал. Да се ожениш за чужденец -идиотия. Като не си расъл в еднакъв контекст с някого, за какво изобщо говорим - тръбеше разумното ми младо „аз". Изобщо за какво да се жени човек? Каква е тая глупост с подписите, когато можеш чисто и просто да съжителстваш с някого? Трудно можеше да има по-настойчив и убедителен човек от мен, особено в спор. Омъжих се общо три пъти. Първия - ужасно млада. Втория - за чужденец. След втория път поне си знаех, че вече няма да се върна от чужбина, точка. Е, познахте: третият път се омъжих за българин, но пък бях сигурна, че това е „трети път майка и баща" и поне няма да се развеждам вече. Аха, точно така, разведох се и трети път. Моите житейски убедености не бяха само в сферата на браковете, разбира се. Но каквото и да касаеха, почнех ли гръмко да се заричам, се разбиваха с трясък. Така и с книгата - има смисъл да напишеш роман, или научна книга, или поне научно-популярна. Да пишеш биографична книга, и въобще да пишеш за себе си, ако не си поне холивудска звезда, е пълно безобразие, твърдях на себе си. Кого го интересуваш точно ти? И какво като го правят всички, не ме интересува. Пък и аз не съм всички.
Пишех си някакви импресийки ей така, само за мен, и ги слагах в едно файлче. Статиите и уводните статии за списания, които пишех, поне бяха целенасочени и имаше причина да бъдат публикувани. Докато тези заигравки, дето дори не са разказчета,, бяха (и продължават да са) изцяло плод на действителността, напълно взети от живота, и то моя, и нищо измислено няма в тях. Така че - да си имаме уважението. Ако ще искаш да издаваш книга, измисли сюжет и герои, не ми разказвай какво си яла вчера. Така, де.
Какво да обяснявам, ето че държите книга в ръце и в нея няма нито един измислен герой. Донякъде мога да се оправдая с Емето, която преди време прочете едно-две неща и ме накара да й обещая, че ще издам книга. Май тогава й обещах.
Вера Петрова
ISBN 9789542917151
Език български
Година на издаване 2011
Корици твърди
Страници 144
Тегло 421
Размер 18.5x18.5

Същия Издател

За съжаление няма продукти, отговарящи на критериите. Върнете се назад или използвайте основната навигация в сайта.

Попълнете текста от картинката

Моля попълвайте мнения само за конкретния продукт.

Следните мнения ще бъдат изтривани:

Когато мнението не се придържа към добрия тон.

Когато съдържа обидни или нецензурни думи.

Ако имате въпрос моля пишете на info@pimodo.com