Инвестиции

Инвестиции

Автор: 
Издател:

35.00 лв.
спестявате - 0%
35.00 лв.

  • 4.00общ рейтинг: 4.00( 3 )
много слабаслабадобрамного добрастрахотна

Наличност : НЕ
Номер : 1700177968 SKU : 084.044

Описание

Какво можете да намерите в тази книга? От въведението ще придобиете обща представа за процеса на влагане на пари, за пазарите на капиталови инструменти и участниците в тях, за самите инструменти и за основните термини, които постоянно ще срещате напред в коментарите. В следващите няколко глави ще бъдат представени базисните подходи и методи на инвестиционния анализ, ключовите акценти на модерната портфейлна теория и утвърдените схващания за пазарното равновесие. По-нататък ще се представят основните класове капиталови инструменти - ценните книжа с фиксиран доход, дяловите инструменти, дериватите, капиталовите хибриди, иновативните и синтетични финансови продукти. Ще погледнем на тях през призмата на портфейлния мениджър, т.е. ще засегнем тези техни характеристики, които ги идентифицират в ролята им на портфейлни активи. Едва след тези глави ще навлезем в проблематиката на анализа на финансовите пазари, стратегиите за управление на портфейли, техниките за защита и за измерване на постиженията на портфейлните селекции. Накрая ще бъде представена институционалната страна на процеса на управление на портфейли - инвестиционните и квази-инвестиционни фондове.

Какво няма да намерите в тази книга? Със сигурност няма да откриете универсална рецепта за правене на пари, защото такава не съществува или поне авторът не я знае. Пък и дори да я знаеше, защо трябва да я споделя с по-широка публика...!? В повечето случаи не са обобщени и окончателни становища по коментирани въпроси - не защото авторът няма свои възгледи по тях, а поради неговото желание да предостави тази възможност на читателите. Няма да прочетете детайлни пояснения и за глобалната финансова и икономическа криза - такава, каквато я наблюдаваме в последните години, защото целите на настоящата разработка са представяне на базисните принципи, закономерности на инвестиционния процес, а не на отклоненията от тях.

Задълбоченото изучаване на основните раздели на инвестициите - анализа и оценките на финансовите инструменти и селектирането им в различни портфейлни конструкции, изисква сериозни познания на широк кръг математико-статистическите методи. В тази книга авторът възприема по-прагматичен подход и ограничава формализациите до най-необходимите за разбирането на коментираните въпроси. Единствената цел е да се разшири кръгът на потенциалните читатели.
Език Български
Година на издаване 2009
Корици меки
Тегло 350
Размер 19.5x24.5
Abbr 084.044

Същия Издател

За съжаление няма продукти, отговарящи на критериите. Върнете се назад или използвайте основната навигация в сайта.

Попълнете текста от картинката

Моля попълвайте мнения само за конкретния продукт.

Следните мнения ще бъдат изтривани:

Когато мнението не се придържа към добрия тон.

Когато съдържа обидни или нецензурни думи.

Ако имате въпрос моля пишете на info@pimodo.com