Индуисткият път на пробуждането - откровение и символи

Индуисткият път на пробуждането - откровение и символи

Автор: 
Издател:

8.90 лв.
спестявате - 0%
8.90 лв.

Изпрати запитване
 • 5.00общ рейтинг: 0.00( 0 )
много слабаслабадобрамного добрастрахотна

Наличност : НЕ
Номер : 1700160896 SKU : 011.250
ISBN : 7881111011250

Описание

Както всяка друга религия индуизмът има два основни аспекта. Първият е външен или формален и включва ритуални поклонения, традиции и модели на обществено поведение. Другият аспект е вътрешен или духовен. Той е съществен и в прекия, и в преносния смисъл на думата. Защото съдържа в себе си същността на тази религия, а освен това е от голямо значение тази същност да бъде схваната, за да може индуизмът да бъде разбран като цяло. Този втори, съществен аспект на индуистката религия засяга също така отношението на човека към Бога, както и към висшата истина.

По своя вътрешен аспект древните учения на Индия са толкова всестранни, че би било почти абсурдно, ако отъждествим необхватността на техните възгледи с някоя конкретна религия. Благодарение на присъщото му изобилие от символи и образи, индуизмът е невероятно сложен, а поради това и изключително неправилно интерпретиран. Същевременно неговата истинска мисия е ясна и универсална: духовно просветление.

Така че целта на тази книга е преди всичко да разясни дълбоките учения, които също както океанските дълбини се крият под многобройните бушуващи вълни на повърхността.

Другата цел на книгата е да анализира някои от символите, с които хората обикновено се сблъскват при първата си среща с индуизма.
Корици меки
Език Български
Година на издаване 2003
ISBN 7881111011250
Тегло 210
Размер 13x20
Abbr 011.250

Същия Издател

  Попълнете текста от картинката

  Моля попълвайте мнения само за конкретния продукт.

  Следните мнения ще бъдат изтривани:

  Когато мнението не се придържа към добрия тон.

  Когато съдържа обидни или нецензурни думи.

  Ако имате въпрос моля пишете на info@pimodo.com