Созополски Beebop

Созополски Beebop

Автор: 
Издател:

16.00 лв.
спестявате - 0%
16.00 лв.

  • 3.00общ рейтинг: 3.00( 30 )
много слабаслабадобрамного добрастрахотна

Наличност : НЕ
Брой на страници : 192
Размери : 21.5x14.5 mm
Номер : 1700054295 SKU : 35229
ISBN : 9789548890243

Описание

Някои вина определено ми харесват и ги пия с охота, някои не ми харесват и оставям други да ги пият, но не се правя на познавач. Признавам, че никога по небцето ми не е оставал траен послевкус на буков дим, примесен с усещане за мащерка и сливи.
Владо Пунджев е положил на плочника пред рибарския кей една делва с младо вино и ме кани да опитам. Опитвам и искам още. И още. Всяка глътка от младото вино на Владо ме пронизва с вкуса си. Вкус на вино. Не усещам нито мащерка, нито дим, нито сливи. Отначало си казвам - виж го ти Владо, какво пивко вино направил, трябва да е станало случайно. После започвам да си давам сметка, че виното това всъщност е самият той - такъв, какъвто е излязъл от тайнството на ферментацията, от онези дълбини на кипеж, все още съхранени от нездравото любопитство на човешките микроскопи. И най-сетне усещам, че вместо отговори, получавам въпроси, че някой вътре в мен не спира да ме пита дали това наистина е Владо или съм аз, дали наистина чета за неговите мигове или просто си спомням за моите, дали той се е запретнал да търси моите истини или ме подстрекава да ги търся сам, дали влудяващото спокойствие на осъзнатата обреченост пълзи под неговата кожа или под моята, където му е мястото на това спокойствие, дявол да го вземе! Така се получава, дами и господа, това е напиването с младо вино - мощен, безобразен, неконтролируем и полифоничен процес.
Ето я и нея: делвата с младото вино на Владо. Стои си върху древния топъл плочник, на две крачки от морето, по грапавата печена глина на ханша й изпъкват ослепително бели раковини, а в утробата й ви очакват безброй много глътки. Пийнете, и те ще се плъзнат гальовно в жилите ви, ще облеят мозъчните ви гънки с буйната си, почти борбена непорочност, ще се настанят задълго в очите ви и там ще засияят така, че сами няма да познаете новия, добър и помъдрял човек, който ви гледа от огледалото.
А морето ще изсипва вълна след вълна на две крачки от плочника и ще пръска и него и делвата, и вас със солените сълзи, от които е направено, и които пролива откак свят светува.
Никола Василев
ISBN 9789548890243
Език български
Година на издаване 2007
Корици твърди
Страници 192
Тегло 333
Размер 21.5x14.5

Същия Издател

За съжаление няма продукти, отговарящи на критериите. Върнете се назад или използвайте основната навигация в сайта.

Попълнете текста от картинката

Моля попълвайте мнения само за конкретния продукт.

Следните мнения ще бъдат изтривани:

Когато мнението не се придържа към добрия тон.

Когато съдържа обидни или нецензурни думи.

Ако имате въпрос моля пишете на info@pimodo.com