Окултната магия на Третия райх

Окултната магия на Третия райх

Автор: 
Издател:

9.98 лв.
спестявате - 0%
9.98 лв.

  • 5.00общ рейтинг: 5.00( 1 )
много слабаслабадобрамного добрастрахотна

Описание

Колко далеч в езотеричните и магически познания е стигнал Хитлер, показва в нашумялата си книга руският изследовател Сергей Зубков. Посветил години от живота си на проучване на темата и след дълго ровене в нацистки документи и трудове той изважда на светло окултните тайни на фюрера.

Проявил се като смел боец с военен чин и ордени, след края на Първата световна война Хитлер решава да прави политическа кариера. Влиза в редовете на Немската работническа партия, без да знае, че един от учредителите на това движение е член на тайното общество "Туле", считащо за свое главно оръжие магията. Хитлер прави впечатление със своята позиция относно немската нация и мястото й на картата на Европа и е привлечен за член на това общество. Това е преломна точка в живота на бъдещия фюрер. Неговата харизматична сила и ораторска дарба се развиват под силното влияние на личности като Дитрих Екарт, който успява да му внуши, че армията на Третия райх е непобедима и е способна да направи Германия господар на света.

В книгата си Зубков изследва скрития мистичен смисъл на знаците и символите, използвани от фюрера. Изважда на светло тайните на Окултното бюро на СС "Аненербе", чиито членове се занимават с езотерични търсения и експедиции за благото на Третия райх. Основна част от тях са в Хималаите и са посветени на диренето на Шамбала. Според окултния опит и знания на обществото "Туле" напълно изграденият свръхчовек може да бъде открит в Тибет.

В книгата детайлно са разгледани научни теории, прегърнати от нацизма, както и секретните проекти на Третия райх, и събирането на реликви като копието на Лонгин, с което е бил пронизан Исус Христос и за което се вярва, че който го притежава, ще властва над света.

В дъното на всичко се оказва, че стои древното общество "Армамненшафт", възкресено от Гвидо фон Лист. Облягайки се на историята на тайните общества Лист е убеден в съществуването на таен заговор срещу арийците, начело на който стоят евреите, проникнали в масонските ложи.

Дали Хитлер е бил действително фюрер, изключителен лидер или е бил просто марионетка в ръцете на тайнствени управляващи, мистериозни личности, стоящи зад кулисите и посветени в тайните на окултното? Нищейки окултните тайни на Третия райх, Сергей Зубков прави едно историческо разследване, което достига до неочаквани и изненадващи резултати.
Език Български
Година на издаване 2005
Корици меки
Тегло 300
Размер 13x20
Abbr 164.003

Същия Издател

За съжаление няма продукти, отговарящи на критериите. Върнете се назад или използвайте основната навигация в сайта.

Попълнете текста от картинката

Моля попълвайте мнения само за конкретния продукт.

Следните мнения ще бъдат изтривани:

Когато мнението не се придържа към добрия тон.

Когато съдържа обидни или нецензурни думи.

Ако имате въпрос моля пишете на info@pimodo.com