Дубъл чар. Роман

Дубъл чар. Роман

Автор: 
Издател:

8.00 лв.
спестявате - 0%
8.00 лв.

Изпрати запитване
  • 3.00общ рейтинг: 3.00( 13 )
много слабаслабадобрамного добрастрахотна

Наличност : НЕ
Брой на страници : 144
Размери : 20x14.5 mm
Номер : 1700054510 SKU : 142189
ISBN : 9789544493776

Описание

След 20-годишно "мълчание" авторът ни представя осмата си поред книга с фантастична проза. Предишните седем заглавия (роман, новели, разкази и съвременни приказки за малки и големи) са: "Градините на Марс", "Не стреляй дори на шега", "Омайко и Умейко", "Невъзможен свят", "Животът на една звезда", "Звездна люлка" и "Планината присмехулник". Негови творби са превеждани на руски, немски, испански, полски, чешки, унгарски език.

Разказите говорят определено за добрите възможности на техния автор... Най-добрите образци на фантастиката в световната литература... имат в основата си СЪВРЕМЕННИ ПРОБЛЕМИ, философски, социологически, психологически. Такъв е творческият "уклон" на Т. Лижев. От тази гледна точка става ясно защо Лижев понякога е небрежен към "научните идеи" и "техническите решения". Според мен във фантастиката той е на далеч по-верен и плодоносен път, отколкото съчинителите на научнопопулярни и чисто приключенски съчинения.
Емил Манов

Идеите... макар и поднесени не чрез фантастично-символни ситуации, не ни звучат дидактично, именно заради топлотата на авторовия изказ. Тошо Лижев не се подвежда от леснотиите на жанра, учил се е от големите му майстори, търси своето място в периметъра на сериозната литература, която само използва привлекателните похвати на фантастиката, за да осъществява своите художествено-нравствени задачи.
Любен Дилов

Авторът се отнася грижливо и с чувство за мярка към художествената разработка. Приказките му са емоционално обагрени, четат се леко. Написани са приятно, с литературно умение, издържани във весел тон.
Светослав Славчев
ISBN 9789544493776
Език български
Година на издаване 2008
Корици меки
Страници 144
Тегло 120
Размер 20x14.5
Попълнете текста от картинката

Моля попълвайте мнения само за конкретния продукт.

Следните мнения ще бъдат изтривани:

Когато мнението не се придържа към добрия тон.

Когато съдържа обидни или нецензурни думи.

Ако имате въпрос моля пишете на info@pimodo.com