PIMODO SHOP currently under maintenance

Покривът | Георги Марков | 9789542801436 | Романи и повести. Български | Книги | Книги Онлайн магазин PIMODO

Покривът

Покривът

Автор: 
Издател:

14.00 лв.
спестявате - 0%
14.00 лв.

  • 5.00общ рейтинг: 5.00( 2 )
много слабаслабадобрамного добрастрахотна

Наличност : НЕ
Брой на страници : 350
Размери : 21x14 mm
Номер : 1700055067 SKU : 38008
ISBN : 9789542801436

Описание

Всичко, което случва в развоя на сюжета - пречупените съдби на героите, наранената им психика, моралния релативизъм и идейния фанатизъм, подлостта и кариеризма, социалната и политическата пропаст между управниците и народа, недоверието и подозрителността, греховете на миналото и сегашните извращения - това са гнилите и лъжливите основи на Покрива . Той просто няма как да не падне, защото в основите му е заложена антихуманната утопия. Тя е тотално сгрешената, обречената основа. Срутването не е инцидент или грешка, то е симптом за корозия и заболяване на обществото. Гигантският Покрив, който би трябвало да изразява триумфа на системата, става емблема на нейната неминуема гибел. Може ли да се каже, че тази книга днес не е актуална?
Обяснимо е, че романът, предрекъл неизбежното сриване на тоталитарния свят, не е бил допустим в тогавашните условия. В началото на 60-те години буренът на тоталиризма е задушил напълно цветовете на демокрацията, съветският империализъм е подавил националния дух, а мракобесието стъпква всеки кълн на съвестта. Но се намира един писател, който има смелостта и куража да оповести, че хората на словото и духа могат и са длъжни да променят историята. Като изричат истината и си заложат непокорната глава, дори като обещаят живота си на Свободата.
Георги Марков следва светещите стъпки, врязяни в отечествената мартирология, той приживе е влязъл във възрожденската будителска традиция. Но колцина днес следват примера на великите синове на нацията? Поради което не само прословутият покрив край Перник, цялата страна е в руини и скоро няма да се вдигне изпод отломъците на апатията и отчаянието.

ISBN 9789542801436
Език български
Година на издаване 2007
Корици меки
Страници 350
Тегло 315
Размер 21x14

Същия Издател

За съжаление няма продукти, отговарящи на критериите. Върнете се назад или използвайте основната навигация в сайта.

Попълнете текста от картинката

Моля попълвайте мнения само за конкретния продукт.

Следните мнения ще бъдат изтривани:

Когато мнението не се придържа към добрия тон.

Когато съдържа обидни или нецензурни думи.

Ако имате въпрос моля пишете на info@pimodo.com