С@мот@

С@мот@

Автор: 


14.00 лв.
спестявате - 5%
13.30 лв.

Поръчай
  • 3.00общ рейтинг: 3.00( 39 )
много слабаслабадобрамного добрастрахотна

Наличност : ДА
Доставка : 3-5 дни
Брой на страници : 228
Размери : 13x20 mm
Номер : 1700122071 SKU : 1069942
ISBN : 9786191882496

Описание

В книгата се говори за Фейсбук, като за „Имидж бокс“, на който главната героиня посвещава цялото си свободно време. Роберта е студентка на 21 г. и живее във Фейсбук. Там се забавлява, скача от линк на линк, а в промеждутъците, когато не е на компютъра, върши щуротии.

Една сутрин, се събужда до някакъв пънкар. Облича се и отива на лекции по психология. Първата от тях е за позитивното мислене.

Когато излиза от университета Роберта има премеждие. Червена кола се доближава до нея, но студентката е като закована, затваря очи и се озовава в стая с бели стени. Там е само нейният компютър. Понеже „хората се опитват да избягат от прекрасния свят, който Господ създаде за тях“, Той отвръща, показвайки им убийствената сила на мрежата.

Оказва се, Роберта е полужива. Висша сила я кара да убие 3-ма души, прекарващи живота си в социалната мрежа. Облогът прилича на този между Фауст и дявола, в едноименния роман на Гьоте. Момичето има 99 дни на разположение, да изпълни мисията си или ще изчезне завинаги от реалния и виртуалния свят.

„Самота“ е книга, започната в Тунис, продължена в Пловдив и София, но авторката се надява да я завърши в Ню Йорк. Мартина Дечевска опитва да пише на английски, но чувства, че стилът и на езика на Шекспир, не е достатъчно добър. Въпреки това, се стреми сама да създаде англоезичната версия на дебютната си книга, без да използва услугите на преводач. Сеща се за Набоков, който живее 16 год. в Манхатън и пише „Лолита“ на английски, а по-късно я превежда на руски, и иска да последва примера му.

Замисълът на Дечевска е да ни убеди в силата на позитивното мислене и зловредното влияние на мрежата върху съвременното общество. Един епизод в текста разказва как: „Миналата година красива студентка се загледала в красив пръстен на една витрина.” Решила, че никога няма да е неин, но си спомнила за лекция, свързана с позитивното мислене. Преподавателката я уверявала, че трябва да се откаже от отрицателните конструкции и да ги обръща в позитивни. И девойката си казала, че щом толкова иска бижуто то ще е нейно. И в 8 часа на Бъдни вечер нейният приятел и го подарява.
ISBN 9786191882496
Език български
Година на издаване 2015
Корици меки
Страници 228
Тегло 230
Размер 13x20
Попълнете текста от картинката

Моля попълвайте мнения само за конкретния продукт.

Следните мнения ще бъдат изтривани:

Когато мнението не се придържа към добрия тон.

Когато съдържа обидни или нецензурни думи.

Ако имате въпрос моля пишете на info@pimodo.com