Въртоп

Въртоп

Автор: 
Издател:

12.00 лв.
спестявате - 5%
11.40 лв.

Изпрати запитване
 • 3.00общ рейтинг: 3.00( 81 )
много слабаслабадобрамного добрастрахотна

Наличност : НЕ
Брой на страници : 180
Размери : 13x20 mm
Номер : 1700108648 SKU : 189317
ISBN : 9786191790197

Описание

Само природен феномен ли е въртопът, или неведома сила, която увлича невинните
си жертви в своите тайнствени бездни?
През зимата на 1944 година едно тринайсетгодишно момиче и майка му са изгонени от дома им без предупреждение и заточени в далечната провинция. През есента на 1988 година двама съученици
участват в задължителна бригада в село Костен. Там чуват местната легенда за въртопа.
Какво е общото между тях?...
Романът „Въртоп“ е дебют, вдъхновен от действителни събития.

Теодора Бургуджиева е родена през 1971 г. в София. Завършва Класическата гимназия и английска филология в Софийския университет. Работи в областта на международните
отношения.
ISBN 9786191790197
Език български
Година на издаване 2014
Корици меки
Страници 180
Тегло 201
Размер 13x20

Същия Издател

  • 001
   докладвай

   Романът "Въртоп" е вдъхновен от действителни събития. Разказва историята на Мария и майка ?, които след държавния преврат, извършен в нощта на 8 срещу 9 септември 1944 година, са изгонени от дома си и интернирани в село Костен. Паралелно се запознаваме и с Йоан и Евстати - съученици и приятели в гимназията, които през есента на 1988 година отиват на задължителна бригада в същото село. В наши дни пътищата на героите се пресичат.
   Въпреки че събитията са представени от гледната точка на жертвите на събитията от 1944 г., мисля, че никъде не прозрях злоба или омраза към насилниците в думите на авторката. Сякаш нарочно е оставила всеки читател сам да направи свои изводи и да прецени кое одобрява и кое - не.
   Романът не е голям като обем и се чете леко, "на един дъх". Аз не съм запалена по историята и винаги ми е била един от най-скучните предмети в началното училище, а и в гимназията. Най-вероятно затова не съм запозната добре с представените събития. Тази книга обаче отново ми показа, че дори политическото минало може да бъде предадено по интересен, увлекателен начин, който да породи желание за получаване на повече информация. Избрах да прочета книгата по-скоро заради загадката около въртопа - подобни не съвсем ясни поне на пръв поглед истории винаги са ми били интересни и са ме привличали. Анотацията до някаква степен ми напомни за "Ритуалът" на Радко Пенев, която също с огромно удоволствие прочетох преди няколко месеца.
   Бих препоръчала романа на всички, които искат да научат какво всъщност се е случвало след деветосептемврийския преврат, но историческите книги и учебниците със сухи факти са скучно за тях четиво и по-скоро ги приспиват. Това е една трагична и в същото време вдъхновяваща, красива по свой си начин история за силата на човешкия дух.

  • Попълнете текста от картинката

   Моля попълвайте мнения само за конкретния продукт.

   Следните мнения ще бъдат изтривани:

   Когато мнението не се придържа към добрия тон.

   Когато съдържа обидни или нецензурни думи.

   Ако имате въпрос моля пишете на info@pimodo.com