Време за признание

Време за признание

Автор: 
Издател:

7.00 лв.
спестявате - 0%
7.00 лв.

 • 2.00общ рейтинг: 2.00( 6 )
много слабаслабадобрамного добрастрахотна

Наличност : НЕ
Брой на страници : 298
Номер : 1700054299 SKU : 63595
ISBN : 9548336901

Описание

Артур Шницлер (1862-1931) е сред най-популярните представители на виенския модернизъм в България. Известен е и като белетрист, и като драматург. От огромното му драматургично творчество обаче у нас са познати преди всичко пиесата „Хоровод" и цикълът „Анатол". Така напълно неизвестни остават множеството му едноактни пиеси, които го разкриват като задълбочен познавач и аналитик на човешката психика, скептичен хуманист, ироничен наблюдател на обществените процеси и фанатик на истината.

В книгата са включени 15 едноактни пиеси, писани по различно време, но незагубили и днес актуалност, които доказват колко много писателят цени кратките сценични форми, в които най-добре представя и сам себе си, а дава възможност и на актьорите също да се изявят най-пълно.

Целият театър е някакво безумие. Но най-безумното в него сме самите ние, комедиантите, които инак в живота сме отчасти съвсем разумни хора. Заставаме там и декламираме някакви научени наизуст неща, като че ли те сериозно ни интересуват. И излизаме, и влизаме... А там, долу, седят зрителите и зяпат, и ръкопляскат. Невероятно е, че те се поддават на такива неща. Знаеш ли какво си мисля понякога? Че цялото драматично изкуство е всъщност само измислица на касиерите в театъра. Каква крупна и проникновена мисъл!

Шницлер е малко меланхоличен, малко влюбен заедно с другите, меко вглъбен и остро наблюдаващ. Скептик, влюбен в живота.
Роберт Музил
ISBN 9548336901
Език български
Година на издаване 2003
Корици меки
Страници 298
Тегло 360
Размер 0x0

Същия Издател

  Попълнете текста от картинката

  Моля попълвайте мнения само за конкретния продукт.

  Следните мнения ще бъдат изтривани:

  Когато мнението не се придържа към добрия тон.

  Когато съдържа обидни или нецензурни думи.

  Ако имате въпрос моля пишете на info@pimodo.com