Ръкописът Q

Ръкописът Q

Автор: 
Издател:

9.99 лв.
спестявате - 0%
9.99 лв.

Изпрати запитване
 • 4.00общ рейтинг: 4.00( 1 )
много слабаслабадобрамного добрастрахотна

Наличност : НЕ
Брой на страници : 432
Размери : 20x12 mm
Номер : 1700054879
ISBN : 9545853247

Описание

С тихия и спокоен живот на отец Пиърс като учен и изследовател в библиотеката на Ватикана е свършено. Той се хвърля презглава във водовъртеж от древни тайни, чудовищни заговори и безскрупулни убийства, когато негов колега му връчва древна молитва, подсказваща за нечувана ерес, а след това изчезва безследно.
Молитвата е вратичката, която води към лабиринта на зловеща конспирация, плетена в продължение на векове, чиято цел е да подкопае основите на католическата църква и да я предаде в ръцете на манихейската секта. Заговорниците няма да се спрат пред нищо - дори пред смъртта на папата и почти всички кардинали, само за да сложат свой човек на престола на свети Петър.
Пиърс успява да разкрие тайната, закодирана в древната молитва, и след куп премеждия, достойни за Индиана Джоунс, стига пръв до онова, към което се стремят всички. А то е Q, легендарният ръкопис за "изгубените" години на Исус, дело на неговия учител, ръкопис, който може да унищожи църквата. И който се пази някъде на Балканите...
Завидна сила на въображението, атмосфера на неподправена автентичност, подсилена със средновековна мистика, и драматична градация на напрежение са формулата на успеха на "Ръкописа на Q". Нейните достойнства бяха демонстрирани още в предишния бестселър на Джонатан Раб "Теория на хаоса", но сега се разгръщат с пълна сила.
Резултатът е интелигентен трилър, наподобяващ сложен пъзел. За да съберат отделните парченца и да подредят цялата картина, героите на Раб рискуват живота си. При това неведнъж.
ISBN 9545853247
Език български
Година на издаване 2002
Корици меки
Страници 432
Тегло 285
Размер 20x12

Същия Издател

  Попълнете текста от картинката

  Моля попълвайте мнения само за конкретния продукт.

  Следните мнения ще бъдат изтривани:

  Когато мнението не се придържа към добрия тон.

  Когато съдържа обидни или нецензурни думи.

  Ако имате въпрос моля пишете на info@pimodo.com